Poolhouse Renovations

Poolhouse Renovations

Vancouver, B.C.   2006   (unbuilt)

The Marpole Oakridge Community Centre PoolHouse is an existing 1700 square foot, single storey building located south of the Marpole Oakridge Community Centre in Vancouver. It was formerly used as changerooms for an outdoor pool, and currently sits empty. The renovations would create an 1100 square foot community multipurpose pavillion complete with fireplace, accessible washrooms, kitchenette, storage, and structural, mechanical, electrical, and code upgrades. Taking a cue from it’s former use, the PoolHouse is playfully organized using a series of pool lines inscribed in the concrete floor with watery blue mosiac tiles. These connect inside and out as they extend onto the new covered south patio, and into the meadow as lines of blue camas lilies.

client:
Vancouver Board of Parks and Recreation

consultant team:
Fast + Epp Structural Engineers

MOCA_website2.jpg
MOCA_website3.jpg
MOCA_website4.jpg