New Playroom Addition<br>Mount Pleasant Family Centre

New Playroom Addition
Mount Pleasant Family Centre

Vancouver, B.C.   2004

Mount Pleasant Family Centre is located in a two storey 1930’s era fieldhouse at the northwest corner of Robson Park in Vancouver. The Playroom Addition is conceived as a crafted tectonic box perched above the playground that allows the young users to experience the delight of light and shadow, views, seasonal change, as well as foster imaginative play. With its bold, cantilevered form and colour providing a vibrant, visible community presence, it operates simultaneously at the scale of its urban park setting and at the scale of the children through attention to detail and joinery.

consultant team:
Fast + Epp Structural Engineers

photography:
Gates_Suter Architects

MPFCS_website2_rd.jpg
MPFCS_website3_rd.jpg
MPFCS_website4_rd.jpg
MPFCS_website5_rd.jpg
MPFCS_website6_rd.jpg
MPFCS_website7_rd.jpg
MPFCS_website8_rd.jpg
MPFCS_website9_rd.jpg
MPFCS_website10_rd.jpg
MPFCS_website11_rd.jpg